БИО БЕНЯМИН ООД
Фирмата е типичен пример за бизнес, който е започнал от личното вдъхновение на един човек. В случая - учител по йога решава да стане шоколатиер. Двамата с неговия брат много обичали шоколад и решили да изобретят здравословен такъв. Няколко години по-късно техния био шоколад е най-продаваният в България. Той е едновременно вкусен и полезен. При обикновените шоколади проблемът е, че минават през термообработка (над 160 градуса), която убива полезните качества на какаото - една от най-полезните суперхрани, богата на антиоксиданти и ензими. Продуктът на “Био Бенямин” е иновативен за българския пазар. Освен че няма термична обработка, в суровия шоколад на фирмата няма и грам захар. Заместват я със сок от агаве. Така се е появил на бял свят първият български суров шоколад без захар, определян от специалистите като “шоколад от ново поколение”.